Balıkesir’deki Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda “Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi”ni tamamlayan astsubaylara diplomaları törenle verildi.
Törene, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Bakan Yardımcısı Musa Heybet ve Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da katıldı.
Törende diplomaların verilmesinin ardından eğitimlerini tamamlayan Astsubaylar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ve beraberindeki komutanları geçit resmi ile selamladı.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet töreninin ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Bakan Yardımcısı Musa Heybet ve Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile birlikte Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve
9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindekiler daha sonra Balıkesir Valiliğini ziyaret etti.
Güler, Vali İsmail Ustaoğlu’ndan faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.