logo-sonsticky-logologo-sonlogo-son
  • Anasayfa
  • Özel Haberler
    • Özel Haberler

      Türk Dünyası Nevruz Bayramı’nı Kutluyor

      Kibir mi, Tepki mi Yoksa Plan mı? Kaybeden Kim Olacak?

      Nusret’in (Nusrat) Çanakkale Deniz Zaferi’ne Götüren Mayınları

  • Türkiyeden Gelişmeler
    • Türkiyeden Gelişmeler

      Savaşçı Dizisinin 100. Bölümü 4×4 Yörük’le Geldi

      Prof. Dr. İsmail Demir’in Göreve Gelişinin 7. Yıl Dönümü

      SAHA İstanbul: 6 Yılda 620 Üye

      ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’den “İki Devlet Tek Millet” Paylaşımı

  • Dünyadan Gelişmeler
    • Dünyadan Gelişmeler

      ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’den “İki Devlet Tek Millet” Paylaşımı

      Stratejik İş Birliğine Rağmen İngiltere de Kısıtlama Uyguluyor

      Hulusi Akar’dan “Dikkat Çekici” Uçak Gemisi Ziyareti

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması’na Başvurular 15 Mart’a Kadar Uzatıldı

27 Şubat 2021

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021 için geri sayım başladı.

21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek etkinlikte havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimcilerin buluşacağı uluslararası girişim zirvesi gibi aktiviteler yer alacak.

TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Roket Yarışması’na ise başvurular 15 Mart tarihine kadar uzatıldı. 

Roket Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi 15 Mart

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Roket Yarışması bu yıl dördüncü kez yapılacak.

Lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin takım olarak katılımına açık olan yarışmada 4 farklı kategori yer alıyor.

Bu kategoriler; lise kategorisi (5000 feet), orta irtifa kategorisi (10.000 feet), yüksek irtifa kategorisi (20.000 feet) ve zorlu görev kategorisinden (10.000 feet) oluşuyor. 

Yarışmada temel olarak, takımların tasarlayıp ürettikleri roketlerin hedef irtifaya erişmesi sonrası roket içerisinde taşınan asgari 4 kg’lık faydalı yükün roketten çeşitli yöntemlerle ayrılması ve akabinde hem roket bileşenleri hem de faydalı yükün paraşütle yere sağlam indirilerek kurtarılması hedefleniyor. 

Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR), Atış Hazırlık Raporu (AHR) olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları gerekiyor.

ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre gerçekleşecek ön eleme sonrası maddi destek almaya hak kazanan takımlar, KTR sonuçlarına göre belirlenecek.

Takımlar, tasarımlarını, yarışma başvuru sürecinin sona ermesinin ardından yayınlanacak olan Motor Kataloglarından seçecekleri bir roket motoruna göre yapabilecek. 

Roket yarışması, TEKNOFEST tarihinden önce Tuz Gölü‘nde gerçekleşecek, dereceye giren takımlar ise TEKNOFEST‘te açıklanacak.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2021‘e kadar uzatılan yarışmaya, katılmak isteyen takımlar, başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org adresinden yapabilir. 

Teknoloji Yarışmaları Bu Yıl 35 Kategoride Gerçekleşecek 

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 35 kategoride düzenlenecek.

Geçen yıllardan farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zekâ, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları bu yıl ilk kez düzenlenecek.

Gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine kadar teknolojinin her alanında gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedefleniyor. 

Düzenlenen yarışmalara katılarak ön eleme aşamasını geçen binlerce gencin projesine toplamda 5 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanması hedefleniyor.

Yarışmada dereceye giren takımlara toplam 635 bin lira değerinde ödül dağıtılacak. 

Roketsan

“Roketsan, ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarının karşılanması, Türkiye’de roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması’ amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı ile kuruldu. 2017 yılından bu yana ‘Dünyanın En Büyük 100 Savunma Sanayii Firması’ listesinde yer alan Roketsan, gerek çalışanlarının gelişimine katkıda bulunmak, gerekse uzman kadrosunu büyütmek amacıyla kapsamlı eğitim ve yetiştirme programları uyguluyor. Roketsan, TEKNOFEST kapsamında bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen ve genç nesillerin yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanınan Roket Yarışması’nın sponsoru olarak Türkiye’nin küresel güç olma hedefi doğrultusunda milli savunma çözümleriyle paydaşları ve çalışanları için değer yaratmaya devam ediyor.”

Paylaşmak için;
Etiketler; roket yarışmaları, roketsan, TEKNOFEST 2021

Güncel Haberler;

12 Nisan 2021

Savaşçı Dizisinin 100. Bölümü 4×4 Yörük’le Geldi


Daha fazla
12 Nisan 2021

Prof. Dr. İsmail Demir’in Göreve Gelişinin 7. Yıl Dönümü


Daha fazla
12 Nisan 2021

SAHA İstanbul: 6 Yılda 620 Üye


Daha fazla

Takip Edin >

En Son Haberler

Savaşçı Dizisinin 100. Bölümü 4×4 Yörük’le Geldi

Prof. Dr. İsmail Demir’in Göreve Gelişinin 7. Yıl Dönümü

SAHA İstanbul: 6 Yılda 620 Üye

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’den “İki Devlet Tek Millet” Paylaşımı

Stratejik İş Birliğine Rağmen İngiltere de Kısıtlama Uyguluyor

Türkiye ile Ukrayna Ortak Uçak Yapımını Ele Aldı

“Dakikada 1, Yılda 400.000 Silah Üretiyoruz”

Anadolu Amfibi Hücum Gemisi’nden Canlı Yayın

TUSAŞ Platformlarına 3D Yazıcı ile Eklemeli İmalat Desteği

Hulusi Akar’dan “Dikkat Çekici” Uçak Gemisi Ziyareti

KT-1 Eğitim Uçağı Düştü, İki Pilot Kurtuldu

Hulusi Akar İngiltere’de

İşte Komandonun Modern Araç, Gereç, Silah, Mühimmat, Teçhizat ve Modüler Tesisleri

Ares Tersanesi: İnanç, Azim ve Sabrın Ortaya Çıkardığı Başarı Hikâyesi

Teröristler Suriye’de Tanksavar Silahı ile Saldırdı: 2 Şehit

Türk Yıldızları Uçağı Düştü, Pilot Şehit Oldu

Yerli Bomba İmha Robotunun İnanılmaz Hikâyesi

Atak Helikopterlere Uydu Haberleşme Yeteneği Kazandırılıyor

Gana, Sınırlarını Otokar Cobra II ile Koruyor

“Sincan OSB Türk Savunma Sanayi Altyapısı İçin Çok Önemli”

TÜBİTAK’tan Denizde Yanıltıcı Hedef Sistemi

Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıldı

“Terörle Mücadelemiz Artan Şiddetle Sürecek, Kardeşimiz Irak’a da Katkı Sağlayacak”

Hulusi Akar ve Komutanlar Gökçeada’yı Ziyaret Etti

“STM’de Temel Personel Politikamız, Birlikte Çalıştığımız İnsanların Kendisini İyi Hissetmesi”

SaSaD Yönetim Kurulu Başkanlığına Osman Okyay seçildi.
NATO AFGANİSTAN

Tuğg.Yurtsızoğlu NATO Kâbil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Oldu

ASELSAN Öğrenme ve Gelişimde de Lider

Azerbaycan’dan Baykar Savunmaya Karabağ Nişanı

Türk Savunma Sanayisinin Lideri “İklim”de de Lider

Etiketler

ABD Akdeniz aselsan Azerbaycan Doğu Akdeniz Ege Ege Denizi Ermenistan F-35 fnss Fransa Füze havelsan Hulusi Akar iha israil karabağ Karadeniz Kıbrıs Libya MSB nato otokar Prof. Dr. İsmail Demir roketsan rusya S-400 savunma savunma sanayi Siber siber güvenlik siha SSB stm suriye Teknoloji tsk TUSAŞ TÜBİTAK tübitak sage Türk Deniz Kuvvetleri Türk Donanması Türkiye Yunanistan İsmail Demir

Arşivler

© 2021 - Mildata Ltd. Tüm Hakları Saklıdır.