Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü kapsamlı harekâtlar sürüyor.
Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Gara, Hakurk ve Zap bölgelerinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 29 Temmuz’da hava harekâtı düzenlendi.
30’a yakın uçağın katıldığı harekâtta teröristlere ait barınak, sığınak, sözde karargâh yerleri ile mağaralardan oluşan 40’a yakın hedef tam isabetle vuruldu; terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığı ağır darbe aldı.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağda) ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin (solda) baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Askeri Sanayii Komisyonu Arasında Savunma Sanayii Alanında Yerlileştirmeye Yönelik Mutabakat Muhtırası, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sağ 2) ile Irak Başbakanı Askeri Sanayii Danışmanı Mustafa Ati Hassan (sol 2) tarafından imzalandı. ( TCCB / Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )