ASELSAN, 2020’yi iki yeni satış başarısıyla noktalıyor.
Firma, yılın son gününde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 38.2 milyon dolar tutarında yeni bir ihracat sözleşmesine imza attığını duyurdu.
Aselsan ile uluslararası bir müşterisi arasında 38.2M ABD Doları sözleşme tutarı ile bir yurtdışı satış sözleşmesi imzalandı.
— ASELSAN A.Ş. (@aselsan) December 31, 2020
An export sales contract (38.2M USD) has been signed between Aselsan and one of its international clients. pic.twitter.com/KByffAt5PV
Yurtdışı satış sözleşmesi olduğu dışında başka bilgi vermeyen ASELSAN, teslimatın 2021’de gerçekleşeceğini bildirdi.
ASELSAN tarafından yayınlanan görselde de, SERDAR Tanksavar Füze Sistemi ile birlikte SEDA atış yeri tespit sistemi yer aldı.
Son ihracatla, ASELSAN’ın 2020 yılında ihracat kaleminden elde ettiği gelirin 400 milyon doların üstüne çıktığı tahmin ediliyor.
ASELSAN, ihraç ettiği ülkeler listesine bu yıl 6 ülke daha ekleyerek, 70’e çıkartmıştı.
İkinci bomba açıklama ise Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapıldı.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi Projesi ile ilgili olarak bugün (31.12.2020) toplam 308.692.989 lira tutarında sözleşme değişikliği imzalandı.
Sözleşme değişikliği kapsamında teslimatlar 2024 yılına kadar tamamlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağda) ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin (solda) baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Askeri Sanayii Komisyonu Arasında Savunma Sanayii Alanında Yerlileştirmeye Yönelik Mutabakat Muhtırası, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sağ 2) ile Irak Başbakanı Askeri Sanayii Danışmanı Mustafa Ati Hassan (sol 2) tarafından imzalandı. ( TCCB / Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )