Resmî temaslarda bulunmak üzere Kamerun’a giden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kamerun Dış İlişkiler Bakanı Lejeune Mbella Mbella ile bir araya geldi.
Millî Savunma Bakanı Güler ve Kamerun Dış İlişkiler Bakanı Lejeune Mbella Mbella, görüşmenin ardından Türkiye-Kamerun Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 3’üncü Dönem Toplantısı’na başkanlık etti.
Toplantıya ilişkin Çalışma Tutanağı da imzalandı.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, toplantının ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyeleri ile bir araya geldi;
ardından Kamerun Savunma Bakanı Joseph Beti Assomo’yu ziyaret etti.
Millî Savunma Bakanı, Bakanlığa gelişinde askerî törenle karşılandı.
Her iki Bakan, ikili savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kamerun Savunma Bakanı Joseph Beti Assomo, gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında Harp Okulunda kurulan Türkçe Eğitim Dershanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Her iki Bakan açılışı yapılan dershanede incelemelerde bulundu.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kamerun programı kapsamında Başbakan Joseph Dion Ngute tarafından kabul edildi.
Millî Savunma Bakanı Güler, görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını da iletti.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kamerun ziyareti sırasında Kamerun Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Ferdinand Ngoh Ngoh’la bir araya geldi.