Hafif Sınıf İnsansız Kara Araçları (İKA) Türk Kara Kuvvetleri birliklerinde kullanılmaya başlıyor.
İlk parti İKA’lar birliklere sevk edildi.
İKA’lar muharebede, her türlü harekâtta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelere emniyetli bir şekilde girilebilmesi, bu bölgelerin gözetlenebilmesi ve gerektiğinde bölgedeki unsurlara müdahale edilebilmesi için kullanılacak.
Amfibik özellikteki uzaktan kumandalı İKA’lar keşif ve gözetleme, yüksek hareket kabiliyeti, yüksek engel aşma ve merdiven tırmanabilme yeteneklerine sahip.
Söz konusu sistem ile personel zayiatının azaltılması, yüksek riskli bölgelerde keşif, ve gözetleme yapılması, düşman ateşi altında tehlikeli görevlerin daha kolay icra edilmesi sağlanacak.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), konuya ilişkin olarak Twitter adresi üzerinden paylaşımda bulundu.
Muharebede, her türlü harekâtta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelere emniyetli bir şekilde girilebilmesi, gözetlenebilmesi ve müdahale edilebilmesini sağlayan İnsansız Kara Araçları (İKA) Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya başlanıyor. pic.twitter.com/SlXOjnjK14
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) September 29, 2021